FAQ.

Cum ma pot separa de reteaua comuna de utilizare a gazelor?

Proiectam si executam instalatii de gaze noi, ce va vor separa de restul consumatorilor din bloc, oferindu-va posibilitatea sa va montati centrala termica pentru apartament si masina de aragaz. Consumul va fi inregistrat prin contor individual (fiscal) langa usa (in cazul blocurilor) sau la limita de proprietate (in cazul altor tip de constructii). Prin aceasta lucrare, dumneavoastra incheiati contract individual cu Disrigaz Sud Retele, primind astfel factura direct pe numele dumneavoastra. Asociatia sau alte persoane nu vor mai avea control asupra consumului sau a facturilor dumneavoastra de gaze. Odata ce v-ati separat consumul de gaze, legea va permite montarea unei centrale termice, care va prepara apa calda menajera si agent termic pentru incalzire la temperaturi diferite (setate de dumneavoastra), pentru a avea un confort sporit. De asemenea va puteti separa prin contoare pasante de gaze. Aceste contoare se monteaza pe instalatia existenta a blocului, in interiorul apartamentului. Montarea acestor contoare se poate face doar daca instalatia pe care se introduc contoarele pasante este intr-o stare buna (nu are mult timp de cand a fost executata), deoarece va fi supusa ( obligatoriu prin lege ) unor probe de presiune pentru a i se verifica rezistenta si etanseitatea. Verificarea/revizia tehnica periodica obligatorie a instalatiilor de utilizare a gazelor naturale pentru Asociatii de Proprietari,persoane fizice, persoane juridice sau orice alt tip de consumatori ai gazelor naturale. Verificarea tehnica periodica a instalatiilor de gaze se efectueaza obligatoriu la fiecare 2 ani iar revizia tehnica periodica a instalatiilor de gaze se efectueaza obligatoriu la fiecare 10 ani.

Cum stiu cand trebuie efectuate aceste operatiuni si cine are dreptul sa le efectueze?

De obicei, Distrigaz Sud Retele trimite o notificare catre fiecare client care trebuie sa verifice sau sa efectueze revizia instalatiei. Numai societatile autorizate ANRE (precum firma noastra) au dreptul sa execute verificarea/revizia instalatiei.

Sunt obligat sa montez sistem de detectie a gazelor naturale?

Daca incaperea in care este montat aparatul consumator de gaze este prevazuta cu geam termopan, este obligatorie montarea unui astfel de sistem. De montajul si comercializarea lui ne ocupam noi. Acest kit ofera un maxim de siguranta, deoarece in cazul detectarii scaparilor de gaz metan, nu doar semnalizeaza acustic si optic, ci si intrerupe furnizarea de gaz din exteriorul cladirii, apartamentului, etc. Montarea acestui kit poate salva viata, pusa in pericol prin utilizarea incorecta, sau fara o atentie sporita, a aparatelor consumatoare de gaz (in cazul copiilor, oamenilor in varsta)

Ce alte servicii in domeniul gazelor imi ofera firma Nexo Instalconstruct?

– Intervenim in instalatie pentru a remedia orice defectiune aparuta , atat pentru asociatii de proprietari cat si pentru persoane fizice, juridice, etc. – Modificam orice instalatie de gaze existenta, adaugam aparate noi consumatoare de gaze, mutam pozitia aparatelor existente dintr-o incapere in alta, dupa dorintele clientului. – Ne ocupam de toate avizele si aprobarile pentru aceste operatiuni. Dumneavoastra trebuie doar sa ne contactati. – Inlocuim coloane existente pentru blocuri , asociatii de proprietari, case, vile, institutii, etc.