Garantii si retururi

RETUR:
Produsele achizitionate la distanta se pot returna conform O.U.G. 34/2014.
Produsul returnat trebuie sa fie in aceeasi stare in care a fost livrat (in ambalajul original cu toate accesoriile, cu etichetele intacte si documentele complete care l-au insotit).
Nu se accepta pentru returnare produsele care prezinta modificari fizice, lovituri, ciobiri, zgarieturi, socuri, urme de folosire, montare si/sau interventii neautorizate, etc.
Sunt acceptate spre returnare si produsele livrate ce nu corespund specificatiilor de pe site sau livrarea gresita a acestora.

Astfel cum este specificat si in prima etapa de vizionare online a produselor - termenul de retur, retragere, renuntare este de 14 zile de la ziua in care Cumparatorul intra in posesia bunului.
Finalizarea procedurii de retur solicitate se va materializa prin disponibilitatea de colaborare directa a solicitantului, pasivitatea acestuia putand atrage anularea cererii de retur prin neindeplinirea obligatiilor cadru (de ex: lipsa predare colet, imposibilitate preluare contact direct cu solicitantul)

In vederea facilitarii corespondentei dintre noi partile, puteti accesa urmatoarele date de contact:
e.mail: info@nexoinstal.ro
tel: 0770. 777. 000

GARANTII:
In principiu, orice produs/serviciu beneficieaza de 2 ani – termen de garantie. Nexo Instalconstruct nu se face vinovat insa, de deficitara utilizare a produselor sau deteriorarea acestora, odata ce ajung in administrarea proprie a clientului.

Garantia produselor este oferinta in concordanta cu drepturile consumatorului
prevazute de Legea nr. 449/2003.
Garantia se ofera produselor ce fac obiectul Facturilor emise cumparatorilor.

Se garanteaza indeplinirea cumulativa a conditiile impuse de legislatia in vigoare, astfel:
produsele corespund descrierii facute de vanzator, online sau in cataloagele personale si au aceleasi calitati ca si produsele pe care vanzatorul le-a prezentat ca mostra sau model;
produsele corespund scopurilor pentru care sunt utilizate in mod normal si alte produsele de acelasi tip.
produsele prezinta parametrii de calitate si performante normale, la care consumatorul se poate astepta in mod rezonabil, in raport de natura produsului si prezentarea sa publica privind caracteristicile concrete ale acestuia, facute de vanzator, de producator sau de reprezentantul acestuia, prin publicitate sau prin inscriere pe eticheta produsului. Vanzatorul nu isi asuma nicio obligatie in vederea instalarii produselor, doar in ipoteza in care clientul contracteaza si serviciul de instalare. Instalarea produselor se va efectua de personal calificat/specializat in acest sens. Vanzatorul nu raspunde pentru nicio eventuala instalare incorecta efectuata de catreconsumator sau de catre terte persoane neavizate, a produselor comanadate.

Termenul de garantie legala de conformitate este de doi ani si se calculeaza de la
data predarii respectiv receptiei produsului.

Prezumtia lipsei de conformitate
Orice lipsa de conformitate aparuta intr-un termen de 6 luni de la data livrarii produsului se considera a fi existat la momentul livrarii. In acest caz consumatorul are obligatia sa informeze vanzatorul in termen de 2 luni de la data la care a constata lipsa de conformitate, dar nu mai tarziu de implinirea termenului de 6 luni de la data livrarii produselor.
Consumatorul poate uza de termenul de 2 luni de la data constatarii unei pretinse neconformitati, pana la implinirea termenului de 2 ani si inafara termenului de 6 luni doar in
masura in care poate sa dovedeasca faptul ca produsul a fost lipsit de conformitate la predare.

Viciile ascunse
Deficienta calitativa a unui produs livrat poate fi considerata doar in urmatoarele conditii, indeplinite cumulativ:
consumatorul nu l-a cunoscut si, dupa imprejurari, printr-o verificare normala, dar
atenta, nici nu putea sa-l cunoasca, nefiindu-i comunicat nici de catre vanzator.
Sa fi existat in momentul incheierii contractului si sa existe posibilitatea demonstrarii acestui aspect
Sa fie grava
Vanzatorul a cunoscut existenta viciilor si le-a ascuns cu viclenie.
In cazul unui viciu ascuns consumatorul are un drept de optiune intre reducerea pretului si
remedierea defectiunilor/inlocuirea produsului.

Conditii generale de garantie:
Garantia se aplica numai defectelor din productie datorate producatorului.
Produsul va fi predat cumparatorului impreuna cu factura fiscala, dovada de predare- primire, garantie de conformitate.
Deteriorarile vizand zgarieturi, socuri sau rupturi ale anumitor elemente din produs, care nu au existat sau nu au fost aduse la cunostinta vanzatorului in termen de 5 zile de la momentul receptiei nu sunt acoperite de prezenta garantie.

Programează-te acum!

La Nexo ai prioritate!

Lasa-ne informatile tale si te sunam in maxim 60 minute pentru a solutiona cererea in cel mai scurt timp